Topuklu Egzersizleri | Exercises for Heels


Bu yayın tamamen Instyle Türkiye'nin okuyucuları ile paylaştığı makaledir.

This post is competely below to Instyle Turkey Magazine article..


Bu egzersizleri düzenli uygulayarak topuklu ayakkabıları en az Carrie Bradshaw kadar rahat kullanabilirsiniz...

Applying these exercises regularly use heels at least as comfortable as Carrie Bradshaw ...


Ayak uzmanları ince ve yüksek topuklu ayakkabıların ayak ve bacağın alt kısmını zedeleyebileceğini söylüyor. Los Angeles’ta cerrahi ortopedi uzmanı olan Carol Frey ile ‘Stiletto Strength’ kursunun yaratıcısı Donna Cyrus, zarar görebilecek bölgeleri hedef alan güçlendirme egzersizleri önerdi.

Foot specialists says thin and high-heeled shoes could harm the foot and the lower part of the leg. Surgical orthopedic surgeon in Los Angeles, Carol Frey and 'Stiletto Strength' course creator Donna Cyrus, suggested strengthening exercises that target vulnerable areas.

walking with stillettos 

PARMAKLAR |FINGERS

Parmakların arasına ufak şişe mantarları koyup, olabildiğince sıkın. Beş saniye tutup, bırakın. 10 kez tekrarlayın. Ardından etrafına lastik bir bant geçirdiğiniz parmaklarınızı açabildiğiniz kadar açın. Beş saniye tutun, bırakın ve 10 kere tekrarlayın.


Put a small bottle cork between your fingers, squeeze as much as possible. Hold for five seconds, release and repeat 10 times. Then wrap a rubber band around it, open your fingers hold for five seconds, release and repeat 10 times.


KEMER | BELT
Yere 20 tane bilye atın. Teker teker parmaklarınızla toplayın. Bilyeleri ayağınızla bir kaseye bırakın. 


Put over 20 ball on the flor. Collect them with your fingers one by one. And balls in a bowl and leave your foot.

BİLEK | WRIST

Denge bulabilmek için bir duvarın yanında durun ve ayağınızı uzatın. Ayağınızı bilekten çevirerek daireler çizin. Her iki yöne çalışın. Her ayak için 10 kere tekrarlayın. 


Stand next to a wall and extend your foot to find a balance. Draw circles by turning the wrist. Try both ways. Repeat 10 times for each foot.

BALDIRLAR VE AŞİL TENDONU |  CALF MUSCLES AND ACHILLES TENDON

Spor salonlarında bulunan bacak aletini kullanın. Ya da  bir merdiven basamağı, kaldırım veya kalın bir kitabın kenarında  parmak uçlarında yükselin. Birkaç saniye parmaklarınızın üstünde kalın ve  topuklarınızı indirin. 10 kere tekrarlayın. 

Use leg tool in sports halls. Or rise on fingertips a stair-step, curb or the edge of a thick book. Stay on your fingersteps for a few seconds and download . Repeat 10 times.

No comments:

Post a Comment

Ben bunları dedim ama ya sizce ? Ya da isterseniz ileti gönderin ;) detailsbyenda@gmail.com
I said that but what you think about it ? :)) Or if you want send an email ;) detailsbyenda@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share on Tumblr